Internationaal Telefoonnummer Omgekeerd Zoeken Google:

Hoe gebruik je Google voor het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer (2020).


We zijn allemaal bekend met de situatie waarin we gebeld worden door onbekend telefoonnummer. De kans bestaat dat het een fout gedraaid nummer is, een oplichter of een vervelend callcenter, maar wat als dit niet het geval is? De persoon die belt, kan echt iedereen zijn: je baas, collega of een vriend wiens telefoonnummer je niet hebt opgeslagen in je contacten.


In plaats van lang na te denken wie je gebeld heeft en/of bang zijn dan dat je een belangrijke oproep hebt gemist, kan je ook de persoon achter het telefoonnummer achterhalen. Vervolgens bepaal je zelf of je terugbelt of niet.


Het vinden van de naam van de beller en zelfs het adres is een stuk makkelijker en goedkoper als het om een vast telefoonnummer gaat. Toch is het ook mogelijk om informatie van mobiele telefoonnummers te achterhalen, het is alleen wel iets lastiger.


Gelukkig biedt het internet tegenwoordig veel hulpmiddelen voor het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer. De zoekmachine van Google is zonder twijfel de beste gratis bron voor achterhalen van een telefoonnummer. Maar eerst…Wat is omgekeerd zoeken van een telefoonnummer?


Zoals de naam al doet vermoeden, is het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer een manier om de eigenaar van het telefoonnummer te achterhalen. Hierbij maakt het niet uit of het vast of mobiel telefoonnummer is. Meestal krijg je ook een adres en een naam van de persoon aan wie het nummer toebehoort.


De eenvoudigste en beste manier voor het omgekeerd telefoon nummer zoeken, is door simpelweg het nummer in de zoekmachine te typen. De populairste zoekmachine Google, beschikte vroeger over een eigen geavanceerd telefoonboek met oneindig veel telefoonnummers. Nadat Google echter talloze klachten en verzoeken van nummerverwijdering uit het online telefoonboek ontving, besloot het bedrijf in november 2010 hun geavanceerde telefoonboek te sluiten.


Gelukkig kun je nog steeds gratis een telefoonnummer omgekeerd opzoeken in Google, het is alleen wat meer een uitdaging geworden. Tegenwoordig zijn er ook andere gratis manieren voor het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer, zoals verschillende websites en services, maar ook sociale media.


Een ding dat je moet onthouden, is dat je nooit moet betalen voor het omgekeerd nummer zoeken van een telefoonnummer. Alle informatie die je nodig hebt, is gewoon gratis te vinden op internet. Toch zal je websites tegenkomen die geld vragen voor dit soort informatie. Laat je hierdoor niet voor de gek houden, want deze sites hebben toegang tot precies dezelfde gegevens die je elders gratis op internet kunt vinden.


Houd er rekening mee dat als je geen informatie kan achterhalen over de eigenaar van een telefoonnummer, zij dat ook niet kunnen, ook niet als je ze betaalt!Gratis omgekeerd zoeken van een telefoonnummer met Google.


Het verzamelen van meer dan biljoenen pagina’s op het internet, maakt Google de beste tool voor het gratis omgekeerd zoeken van een telefoonnummer. Nu je dit weet, blijft de vraag: hoe kan je gratis een telefoonnummer achterhalen met Google?


Het is heel simpel als je de volgende eenvoudige stappen volgt:

  • Zoek op nummer door in het zoekveld van Google het telefoonnummer met netnummer en de cijfers gescheiden door kort streepje te typen (bijvoorbeeld: (020) 555-6789).
  • Druk op enter of klik op Google Zoeken om de resultaten te bekijken. Als je geluk hebt, dan heeft de eigenaar het nummer ergens op het internet gebruikt en vind je sporen op forums en andere websites. Hierdoor kan je eenvoudig achterhalen wie de eigenaar is.
  • Als je niet krijgt wat je zoekt, probeer dan het telefoonnummer anders te schrijven, bijvoorbeeld zonder het netnummer tussen haakjes of zonder streepjes. Bepaalde websites slaan telefoonnummers op verschillende manieren op, sla deze stap dus niet over. Probeer verschillende combinaties, hiermee voorkom dat je waardevolle informatie misloopt.

Chrome-omgekeerd-telefoonnummer-zoeken

Meestal zijn de eerste zoekresultaten bij Google de websites van telefoongidsen. Voorheen was de telefoongids van Google de beste manier van telefoonnummers zoeken, maar sinds zij deze optie hebben aangepast, zijn de overige online telefoongidsen je beste keuze.


Hoe dan ook, het nummer dat jou heeft gebeld, kan behoren tot:

  • Een bedrijf
  • Een privé huisnummer (een vast nummer)
  • Een persoon (een mobiel nummer).


Als het telefoonnummer daadwerkelijk gekoppeld is aan een bedrijf, dan heb je geluk, omdat het waarschijnlijk wordt weergegeven in de eerste zoekresultaten. Bedrijven moeten en willen gevonden worden, dus bij het omgekeerd zoeken van een bedrijfsnummer krijg je bijna altijd de naam en adres van het bedrijf.


Wanneer het telefoonnummer bij een huishouden behoort, krijg je naam van de eigenaar, maar het woonadres wordt niet weergegeven. Zoeken naar de eigenaar van een vast telefoonnummer is vrij eenvoudig, op voorwaarde dat het nummer is gekoppeld aan het PSTN (Public Switched Telephone Network). Dit betekent dat de vaste lijnen worden vermeld in telefoonboeken van telefoonmaatschappijen, in tegenstelling tot mobiele nummers.Gratis omgekeerd zoeken van een mobiel nummer


Als iemand je via een mobiele telefoon heeft gebeld, zal het was lastiger zijn om informatie over de beller te vinden. Echter, wanneer de persoon zijn nummer op social media, bedrijfspagina of ergens anders op het internet heeft geplaatst, kan die informatie eenvoudig worden gevonden via een Google-zoekopdracht. Ongeacht hoeveel tijd er is verstreken sinds deze is geplaatst.


Omdat er geen centrale database voor mobiele telefoonnummers bestaat, moet je een beetje rondneuzen op het internet. Alternatieve zoekmachines kunnen je hierbij helpen als nuttige bronnen voor het vinden van een persoon achter een bepaald mobiel nummer.


Voor het geval dat je het niet wist, er zijn talloze niche zoekmachines. Voor de meeste zoekopdrachten is Google natuurlijk een geweldig zoekmachine. Toch zijn er situaties dat Google je niet verder kan helpen met je zoekopdracht, vanaf dat punt kunnen niche zoekmachines van pas komen.


Het omgekeerd zoeken een mobiel nummer is ongetwijfeld een van die situaties. Op dat soort momenten zal je zien hoe handig zoekmachines zijn die zich speciaal richten op personen. Ze zoeken en achterhalen enkel informatie die te maken hebben met mensen en daar horen tegenwoordig natuurlijk mobiele telefoonnummers bij.


Om omgekeerd een mobiel telefoonnummer op te zoeken in deze zoekmachines, typ je gewoon het telefoonnummer of de naam van de persoon in (als je die weet). Om jouw zoekopdracht te verfijnen en nog meer relevante informatie te vinden, plaatst je aanhalingstekens rond de naam. Een andere slimme, maar relatief succesvolle manier om een mobiel nummer te vinden, is te Googelen op een gebruikersnaam. De meeste mensen gebruiken dezelfde gebruikersnaam op meerdere platforms. Als de persoon die je zoekt zijn telefoonnummer samen met de gebruikersnaam heeft ingevoerd, wordt deze weergegeven in de zoekopdracht van Google.Kan je een telefoonnummer zoeken op Google


In situaties waarin je de naam van een persoon kent, kan je Google gebruiken om gratis naar een telefoonnummer of een adres te zoeken. Dit kun je doen door de naam en achternaam van de persoon samen met de postcode in de zoekbalk van Google te typen.


Laten we zeggen dat je het telefoonnummer van Peter Maarssen nodig hebt. Dan typ je ''Peter Maarssen 1040HD'' in de zoekbalk en druk je vervolgens op Enter.


Het is goed mogelijk dat deze zoekopdracht een telefoonnummer, een adres en een Google Map-routebeschrijving naar de woning van de persoon weergeeft. Dit is alleen mogelijk als de persoon wiens nummer je zoekt, zijn adres openbaar beschikbaar heeft gesteld.Hoe kan je jouw gegevens verwijderen uit de Google Telefoongids


Het feit dat Google geen openbare telefoonboekvermelding meer heeft, wil nog niet zeggen dat je niet meer om verwijdering van jouw gegevens uit het adresboek kan vragen.

Ga naar de pagina Google Juridische verwijderingsverzoeken, klik op Een juridisch verzoek indienen onderaan de pagina en volg de instructies om jouw informatie te laten verwijderen.


Het verwijderen van jouw persoonlijke gegevens uit het adresboek van Google betekent niet dat je ze van heel internet hebt verwijderd. Het is nog mogelijk dat je adres op andere pagina’s zichtbaar is.Overige opties voor gratis omgekeerd zoeken


Google is misschien wel krachtig, maar er zijn situaties waarin je een aantal andere bronnen moet raadplegen om te achterhalen wie de persoon is achter het nummer dat je heeft gebeld.

Je zal merken dat sociale media en talloze gratis tools en websites hiervoor behoorlijk handig kunnen zijn.


Gratis omgekeerd telefoonnummer zoeken via facebook


Tot voor kort was Facebook ook een uitstekende plaats voor gratis omgekeerd zoeken. Waar Google je niet kon helpen met het vinden van de eigenaar van een telefoonnummer, kon Facebook dat vaak wel.


Helaas sloot Facebook deze optie af na het gegevensschandaal van Cambridge Analytica.


Toch is het nog steeds de moeite waard om te weten hoe deze functie destijds werkte. Als een telefoonnummer aan het Facebook-profiel van een persoon was gekoppeld, kreeg je deze in de eerste zoekresultaten te zien wanneer je het nummer invoerde. Verrassend genoeg was het zelfs mogelijk om iemand op te sporen via een telefoonnummer, zelfs als je geen Facebook-vriend was of wanneer het nummer verborgen was.


De mogelijkheid om mensen via hun telefoonnummer op te zoeken, was standaard ingeschakeld. Hier waren veel mensen zich echter niet van bewust.

Natuurlijk was deze functie niet foutloos en werkte niet altijd, zoals in situaties dat mensen het hadden uitgeschakeld of wanneer ze een nieuw nummer hadden wat ze nooit hadden bijgewerkt op hun Facebook-account.Gratis diensten voor omgekeerd een telefoonnummer zoeken


Als alle andere pogingen om de eigenaar van een telefoonnummer te achterhalen mislukken, kan je als laatste redmiddel een speciale opspoordienst voor telefoonnummers gebruiken. Het goede nieuws is dat deze meestal gratis zijn, al zijn er ook een aantal die wel kosten in rekening brengen.

Belangrijk om te weten is dat je meerdere van deze hulpmiddelen en websites moet gebruiken om er zeker van te zijn dat de gegevens kloppen. Er is namelijk een kans dat de gegevens die je krijgt verouderd of fout is. Door gegevens van meerdere zoekdiensten te combineren vergroot je de kans dat de uiteindelijk uitkomst uiteindelijk juist is.


Een aantal van de gratis diensten voor het achterhalen van een telefoonnummer, kunnen je echt een uitkomst bieden wanneer zoeken via Google je niks oplevert.