Telefoonnummer Omgekeerd Zoeken

free-reverse-phone-lookup-google

Omgekeerd telefoonnummer zoeken

We zijn allemaal bekend met de situatie waarin we gebeld worden door een onbekend telefoonnummer. De kans bestaat dat het een fout gedraaid nummer is, een oplichter of een vervelend callcenter, maar wat als dit niet het geval is? De persoon die belt, kan echt iedereen zijn: je baas, collega of een vriend wiens telefoonnummer je niet hebt opgeslagen in je contacten. Kom er achter met omgekeerd zoeken van een telefoonnummer op het internet.

Het telefoonnummer nagaan en weten wie jou belt. In plaats van lang na te denken wie je gebeld heeft en/of bang zijn dan dat je een belangrijke oproep hebt gemist, kan je ook de persoon achter het telefoonnummer achterhalen. Vervolgens bepaal je zelf of je terugbelt of niet.

Het vinden van de naam van de beller en zelfs het adres is een stuk makkelijker en goedkoper als het om een vast telefoonnummer gaat. Toch is het ook mogelijk om informatie van mobiele telefoonnummers te achterhalen, het is alleen wel iets lastiger.

Gelukkig biedt het internet tegenwoordig veel hulpmiddelen voor het traceren van een telefoonnummer. De zoekmachine van Google is zonder twijfel de beste gratis bron voor het achterhalen van een telefoonnummer. Maar eerst…

Zoals de naam al doet vermoeden, is het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer een manier om de eigenaar van het telefoonnummer te achterhalen ook wel zoeken op telefoon nummer genoemd. Hierbij maakt het niet uit of het vast of mobiel telefoonnummer is. Meestal krijg je ook een adres en een naam van de persoon aan wie het nummer toebehoort.

De eenvoudigste en beste manier voor het omgekeerd telefoon nummer zoeken, is door simpelweg het nummer in de zoekmachine te typen. De populairste zoekmachine Google, beschikte vroeger over een eigen geavanceerd telefoonboek met oneindig veel telefoonnummers. Nadat Google echter talloze klachten en verzoeken van nummerverwijdering uit het online telefoonboek ontving, besloot het bedrijf in november 2010 hun geavanceerde telefoonboek te sluiten.

Gelukkig kun je nog steeds gratis een telefoonnummer omgekeerd opzoeken in Google, het is alleen wat meer een uitdaging geworden. Tegenwoordig zijn er ook andere gratis manieren voor het omgekeerd zoeken van een telefoonnummer, zoals verschillende websites en services, maar ook sociale media.

Een ding dat je moet onthouden, is dat je nooit moet betalen voor het omgekeerd nummer zoeken van een telefoonnummer. Alle informatie die je nodig hebt, is gewoon gratis te vinden op internet. Toch zal je websites tegenkomen die geld vragen voor dit soort informatie. Laat je hierdoor niet voor de gek houden, want deze sites hebben toegang tot precies dezelfde gegevens die je elders gratis op internet kunt vinden.

Houd er rekening mee dat als je geen informatie kan achterhalen over de eigenaar van een telefoonnummer, zij dat ook niet kunnen, ook niet als je ze betaalt!

Het verzamelen van meer dan biljoenen pagina’s op het internet, maakt Google de beste tool voor het gratis omgekeerd zoeken van een telefoonnummer. Nu je dit weet, blijft de vraag: hoe kan je gratis een telefoonnummer traceren en achterhalen met Google?

Het is heel simpel als je de volgende eenvoudige stappen volgt:

  • Zoek op nummer door in het zoekveld van Google het telefoonnummer met netnummer en de cijfers gescheiden door kort streepje te typen (bijvoorbeeld: (020) 555-6789)..
  • Druk op enter of klik op Google Zoeken om de resultaten te bekijken. Als je geluk hebt, dan heeft de eigenaar het nummer ergens op het internet gebruikt en vind je sporen op forums en andere websites. Hierdoor kan je eenvoudig achterhalen wie de eigenaar is.
  • Als je niet krijgt wat je zoekt, probeer dan het telefoonnummer anders te schrijven, bijvoorbeeld zonder het netnummer tussen haakjes of zonder streepjes. Bepaalde websites slaan telefoonnummers op verschillende manieren op, sla deze stap dus niet over. Probeer verschillende combinaties, hiermee voorkom dat je waardevolle informatie misloopt.

Screenshot Google Chrome omgekeerd op telefoonnummer zoeken en identificeren

Fig.1 - Screenshot Google Chrome omgekeerd telefoonnummer zoeken en identificeren

Meestal zijn de eerste zoekresultaten bij Google de websites van telefoongidsen. Voorheen was de telefoongids van Google de beste manier van telefoonnummers zoeken, maar sinds zij deze optie hebben aangepast, zijn de overige online telefoongidsen je beste keuze.

Hoe dan ook, het nummer dat u heeft gebeld, kan behoren tot:

  • Een bedrijf
  • Een privé huisnummer (een vast nummer)
  • Een persoon (een mobiel nummer).

Als het telefoonnummer daadwerkelijk gekoppeld is aan een bedrijf, dan heb je geluk, omdat het waarschijnlijk wordt weergegeven in de eerste zoekresultaten. Bedrijven moeten en willen gevonden worden, dus bij het omgekeerd zoeken van een bedrijfsnummer krijg je bijna altijd de naam en adres van het bedrijf.

Wanneer het telefoonnummer bij een huishouden behoort, krijg je naam van de eigenaar, maar het woonadres wordt niet weergegeven. Zoeken naar de eigenaar van een vast telefoonnummer is vrij eenvoudig, op voorwaarde dat het nummer is gekoppeld aan het PSTN (Public Switched Telephone Network). Dit betekent dat de vaste lijnen worden vermeld in telefoonboeken van telefoonmaatschappijen, in tegenstelling tot mobiele nummers.

Omdat er geen centrale database voor mobiele telefoonnummers bestaat, moet je een beetje rondneuzen op het internet. Alternatieve zoekmachines kunnen je hierbij helpen als nuttige bronnen voor het vinden van een persoon achter een bepaald mobiel nummer. Voor het geval dat je het niet wist, er zijn talloze niche zoekmachines. Voor de meeste zoekopdrachten is Google natuurlijk een geweldig zoekmachine. Toch zijn er situaties dat Google je niet verder kan helpen met je zoekopdracht, vanaf dat punt kunnen niche zoekmachines van pas komen.

Voor het geval dat je het niet wist, er zijn talloze niche zoekmachines. Voor de meeste zoekopdrachten is Google natuurlijk een geweldig zoekmachine. Toch zijn er situaties dat Google je niet verder kan helpen met je zoekopdracht, vanaf dat punt kunnen niche zoekmachines van pas komen.

Het omgekeerd zoeken een mobiel nummer is ongetwijfeld een van die situaties. Op dat soort momenten zal je zien hoe handig zoekmachines zijn die zich speciaal richten op personen. Ze zoeken en achterhalen enkel informatie die te maken hebben met mensen en daar horen tegenwoordig natuurlijk mobiele telefoonnummers bij.

Om omgekeerd een mobiel telefoonnummer op te zoeken in deze zoekmachines, typ je gewoon het telefoonnummer of de naam van de persoon in (als je die weet). Om jouw zoekopdracht te verfijnen en nog meer relevante informatie te vinden, plaatst je aanhalingstekens rond de naam. Een andere slimme, maar relatief succesvolle manier om een mobiel nummer te vinden, is te Googelen op een gebruikersnaam. De meeste mensen gebruiken dezelfde gebruikersnaam op meerdere platforms. Als de persoon die je zoekt zijn telefoonnummer samen met de gebruikersnaam heeft ingevoerd, wordt deze weergegeven in de zoekopdracht van Google.

In situaties waarin je de naam van een persoon kent, kan je Google gebruiken om gratis naar een telefoonnummer of een adres te zoeken. Dit kun je doen door de naam en achternaam van de persoon samen met de postcode in de zoekbalk van Google te typen. Laten we zeggen dat je het telefoonnummer van Peter Maarssen nodig hebt. Dan typ je ''Peter Maarssen 1040HD'' in de zoekbalk en druk je vervolgens op Enter.

Het is goed mogelijk dat deze zoekopdracht een telefoonnummer, een adres en een Google Map-routebeschrijving naar de woning van de persoon weergeeft. Dit is alleen mogelijk als de persoon wiens nummer je zoekt, zijn adres openbaar beschikbaar heeft gesteld.

Screenshot van Chrome webbrowser met naam en zip in het zoekveld

Fig.2 - Screenshot van de Chrome-webbrowser met naam en zip in het zoekveld

Het feit dat Google geen openbare telefoonboekvermelding meer heeft, wil nog niet zeggen dat je niet meer om verwijdering van jouw gegevens uit het adresboek kan vragen.

Ga naar de pagina Google Juridische verwijderingsverzoeken, klik op Een juridisch verzoek indienen onderaan de pagina en volg de instructies om jouw informatie te laten verwijderen.

Het verwijderen van jouw persoonlijke gegevens uit het adresboek van Google betekent niet dat je ze van heel internet hebt verwijderd. Het is nog mogelijk dat je adres op andere pagina’s zichtbaar is.

Google is misschien wel krachtig, maar er zijn situaties waarin je een aantal andere bronnen moet raadplegen om te achterhalen wie de persoon is achter het nummer dat je heeft gebeld.

Je zal merken dat sociale media en talloze gratis tools en websites hiervoor behoorlijk handig kunnen zijn.

Tot voor kort was Facebook ook een uitstekende plaats voor gratis omgekeerd zoeken. Waar Google je niet kon helpen met het vinden van de eigenaar van een telefoonnummer, kon Facebook dat vaak wel.

Helaas sloot Facebook deze optie af na het gegevensschandaal van Cambridge Analytica.

Toch is het nog steeds de moeite waard om te weten hoe deze functie destijds werkte. Als een telefoonnummer aan het Facebook-profiel van een persoon was gekoppeld, kreeg je deze in de eerste zoekresultaten te zien wanneer je het nummer invoerde. Verrassend genoeg was het zelfs mogelijk om iemand op te sporen via een telefoonnummer, zelfs als je geen Facebook-vriend was of wanneer het nummer verborgen was.

De mogelijkheid om mensen via hun telefoonnummer op te zoeken, was standaard ingeschakeld. Hier waren veel mensen zich echter niet van bewust. Natuurlijk was deze functie niet foutloos en werkte niet altijd, zoals in situaties dat mensen het hadden uitgeschakeld of wanneer ze een nieuw nummer hadden wat ze nooit hadden bijgewerkt op hun Facebook-account.

Als alle andere pogingen om de eigenaar van een telefoonnummer te achterhalen mislukken, kan je als laatste redmiddel een speciale opspoordienst voor telefoonnummers gebruiken. Het goede nieuws is dat deze meestal gratis zijn, al zijn er ook een aantal die wel kosten in rekening brengen.

Belangrijk om te weten is dat je meerdere van deze hulpmiddelen en websites moet gebruiken om er zeker van te zijn dat de gegevens kloppen. Er is namelijk een kans dat de gegevens die je krijgt verouderd of fout zijn. Door gegevens van meerdere zoekdiensten te combineren vergroot je de kans dat de uiteindelijk uitkomst uiteindelijk juist is.

Een aantal van de gratis diensten voor het achterhalen van een telefoonnummer, kunnen je echt een uitkomst bieden wanneer zoeken via Google je niks oplevert.

1. WhitePages.com

Deze gratis reverse lookup-website bestaat al meer dan twee decennia en koppelt een telefoonnummer aan de naam en het adres van de eigenaar als de informatie in het telefoonboek te vinden is, wat niet het geval is voor de meeste telefoonnummers.

Andere vrij beschikbare informatie is de geografische locatie van de plaats waar het nummer is geregistreerd en het telefoonbedrijf dat eraan is gekoppeld. Deze informatie is toegankelijk voor zowel vaste als mobiele nummers en kan u een redelijk goed beeld geven van wie de beller is.

Screenshot van het WhitePages-zoekveld van de Chrome-webbrowser

Fig.3 - Screenshot van het WhitePages-zoekveld van de Chrome-webbrowser

Toch is er één keerzijde. U kunt geen informatie vinden als het nummer niet-vermeld of privé is. Gelukkig, WhitePages database bevat miljoenen geregistreerde nummers en biedt veel informatie over de bron van elk telefoongesprek.

Een uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken interface stelt u in staat om de resultaten te krijgen door gewoon het telefoonnummer in het zoekveld in te typen en op Enter of de vergrootglasknop te klikken. Houd er rekening mee dat als het nummer is gekoppeld aan een mobiele telefoon, u alleen informatie krijgt over de postcode en het geografische gebied, maar voor verdere inzichten moet u een premium abonnementsgeld betalen.

2. AnyWho.com

Deze website biedt u een naam, een adres en een kaart met de bron van het telefoonnummer, maar als u aanvullende inzichten wilt, is er een vergoeding.

Nogmaals, u kunt niets vinden op de niet-vermelde nummers, maar u kunt internationale nummers zoeken, niet alleen die in de VS.

Screenshot van het WhitePages-zoekveld van de Chrome-webbrowser

Fig.4 - Screenshot van het AnyWho-zoekveld van de Chrome-webbrowser

3. Truecaller

Als volledig gratis app, Truecaller kan rechtstreeks vanaf uw iOS- of Android-apparaat worden gebruikt. Deze app wordt door meer dan 250 miljoen gebruikers gebruikt en biedt wereldwijde dekking voor reverse lookup-telefoongesprekken en het installatieproces is vrij eenvoudig. Na installatie heeft Truecaller een geweldige functie die onbekende telefoonnummers identificeert en u waarschuwt voor mogelijke spam.

Er is echter één keerzijde. Om Truecaller in de eerste plaats te gebruiken, moet u zich aanmelden, maar het is helemaal gratis en u kunt het zelfs doen via uw Facebook, samen met andere aanmeldingsopties. Het is belangrijk op te merken dat je door je aan te melden iedereen toestaat je nummer te identificeren, wat je misschien niet leuk vindt als je je privacy wilt beschermen.

Screenshot van het WhitePages-zoekveld van de Chrome-webbrowser

Fig.5 - Schermafbeelding van het Truecaller-zoekveld van de Chrome-webbrowser

4. Spy Dialer

Het ongelooflijke aan Spy Dialer is dat het een volledig gratis optie is voor een omgekeerde telefoonzoekopdracht die geen betaalde versie heeft. Gewoon door het gewenste nummer te kopiëren / plakken, krijgt u in een oogwenk de volledige naam die eraan is gekoppeld. Het kan u ook de adresinformatie en een kaart tonen met een algemene locatie op basis van het driecijferige netnummer.

Screenshot van het zoekveld van SpyDialer in de Chrome-webbrowser

Fig.6 - Screenshot van het zoekveld van SpyDialer in de Chrome-webbrowser

Bovendien biedt een omgekeerde telefoonzoekopdracht met Spy Dialer informatie over hoe lang een persoon zijn telefoonservice heeft gehad en toont het de mogelijkheid aan dat een nummer wordt geassocieerd met een mobiele telefoon in plaats van een vaste lijn. Hoewel u deze informatie misschien niet zo nuttig vindt, weet u nooit wanneer en om welke reden u deze nodig heeft.

Er is een kleine kans dat iemands informatie op Spy Dialer verouderd is als de persoon in de tussentijd is verhuisd. Het bedrijf dat het bezit, stelt dat de informatie die het bezit, is verzameld uit openbaar beschikbare gegevens en verschillende adresboeken die door gebruikers zijn bijgedragen. Goed nieuws is dat u uw gegevens gratis uit de database van Spy Dialer kunt verwijderen voor het geval u niet wilt dat mensen er toegang toe hebben.

5. Telefoon Lookup.com

Hoewel het slechts een klein percentage van nummers kan vinden en geen niet-vermelde nummers kan identificeren, Telefoon opzoeken stelt u in staat de naam van de beller te achterhalen, maar ook het exacte adres te vinden.

Screenshot van het zoekveld van de Chrome-webbrowser

Fig.7 - Screenshot van het zoekveld van de Chrome-webbrowser

Een ding dat deze tool heeft en geen van de andere vergelijkbare tools biedt, is het reactiesysteem. Met andere woorden, u kunt zien wat andere mensen op dat nummer hebben gereageerd. Dit is een waardevolle functie die u helpt bij het opsporen van oplichters of mensen die al contact hebben opgenomen met anderen met hetzelfde nummer.

6. Cia-App.com

Als je ooit een oproep hebt ontvangen van een verborgen nummer, weet je hoe vervelend dat kan zijn. Wat is echt een goede reden om iemands nummer te verbergen? In ieder geval, Cia-app zal hier een einde aan maken en u helpen de ware identiteit van de beller te achterhalen.

Schermafbeelding van het zoekveld van de Cia-App van de Chrome-webbrowser

Fig.8 - Schermafbeelding van het zoekveld van de Cia-App van de Chrome-webbrowser

U kunt het op uw Android of iPhone installeren. Tegelijkertijd kunt u het nummer en de echte identiteit van de beller zien voordat u opneemt, en kunt u voorkomen dat dat nummer u in de toekomst belt.

Het belangrijkste is dat u elk telefoonnummer kunt invoeren en een volledige naam, adres en meer informatie over de eigenaar van het nummer kunt achterhalen, indien beschikbaar.

7. Omgekeerd zoeken

Binnen een paar seconden haalt de app Reverse Lookup namen en locaties op die aan het specifieke telefoonnummer zijn gekoppeld.

Deze app fungeert als een telefoonboek doordat je nummers kunt opslaan in je Contacten, je telefoon kunt instellen om ontvangen oproepen naar je voicemail te sturen en er zelfs vanuit kunt bellen.

Om informatie over de live beller te krijgen, moet u echter $ 2 uitgeven aan de optie Reverse Lookup PLUS. U kunt echter een gratis versie gebruiken voor handmatige invoer en in de meeste gevallen is dit voldoende.

8. Tips van een SEO consultant

Er zijn meer tips en tricks om gericht te zoeken in Google’s zoekmachine. We vroegen freelance SEO specialist René van Heyrene.nl om meer tips die zoekopdrachten beter kunnen definieren. René is expert op het gebied van zoekoptimalisatie (SEO) en het beter vindbaar maken van websites.

De eerste manier die René deelt is door in Google het nummer te zoeken inclusief een website (zoals deze) om direct te achterhalen of het nummer al eerder gezocht en besproken is door andere mensen. Dit doe je met de volgende zoekopdracht:

+31850189081 inurl:nationaletelefoongids.nl

Een tweede handige zoekfunctie om meer resultaten op te vragen, is door het nummer in één zoekopdracht op twee verschillende opmaken te zoeken. Niet iedereen zoekt namelijk met +31 ervoor, maar zet er een 0 voor. Dit werkt zo:

+31850189081 OR 0850189081

Een derde en laatste tip is door voor het nummer de woorden “gebeld door” te typen. Dit zijn woorden die mensen vaak gebruiken op forums. Hiermee genereer je potentieel meer zoekresultaten waar mensen daadwerkelijk praten over het nummer. Dit ziet er zo uit:

"gebeld door" +31850189081

Nee dat is het niet. Desalniettemin, met zoveel methoden en technieken die in dit artikel worden beschreven, worden uw kansen om de eigenaar van het telefoonnummer dat u heeft gebeld te identificeren dramatisch verhoogd. Het zoeken naar een telefoonnummer met behulp van een Google is echter niet foutloos. Eerst en vooral is de informatie die u met behulp van een zoekmachine vindt, niet altijd nauwkeurig. Wat nog belangrijker is, als het telefoonnummer niet wordt vermeld of als het een tijdelijk nummer is, krijgt u geen antwoord als u naar Google kijkt. Veel mensen houden er immers van om hun informatie privé te houden en hun nummer alleen te delen met de mensen die ze het meest vertrouwen.

Dus, betekent dit dat u geen omgekeerde Google-telefoonzoekopdracht, sociale media of gratis tools moet uitvoeren? Absoluut niet. Dit is een veilige, snelle, legale en gratis methode en zal in de meeste gevallen perfect voor u werken.

Inhoud

Laatste beoordelingen

+31614094100

Ik heb Odido gebeld en zij zeggen dat dit een oud telefoonnummer is van Tele2 die ze al heel lang ni...

+31613960367

Belde en hing gelijk weer op

+33789632145

Zogenaamde douanekosten van €1,48 voor een "UPS" pakket

+31202279646

Dank aan allen. Ik heb dit nr direct geblokkeerd en kreeg ook 'vermoedelijk spam' als melding op sch...

+31103180940

Kijk uit, deze nummer probeert jouw geld af te troggelen!!!?!!!

+31262140613

wordt aangegeven als spam.

+31205322088

wordt regelmatig gemeld en krijg melding mogelijk fraude

+31205045507

Oproep gemist van 31205045507??? Weet iemand wie dit is?