Telefoonnummer Omgekeerd Zoeken

free-phone-number-search-online

Telefoonnummer zoeken op naam? Gebruik deze online manieren! (2024)

Mobiele telefoons zijn een vast onderdeel van ons dagelijks leven geworden, we kunnen eigenlijk niet meer zonder. We bellen en appen de hele dag met familie, vrienden en collega’s. Maar hoe kom je tegenwoordig achter het telefoonnummer van een onbekende?

Vroeger, toen er alleen een vaste telefoonlijn was, pakte je het telefoonboek erbij en vond je binnen no-time het telefoonnummer van een persoon. Vrijwel ieder telefoonnummer stond geregistreerd met de naam van de eigenaar. Sinds het mobiele tijdperk is dit echter voorbij, mobiele nummers staan amper meer geregistreerd in telefoonboeken. Daarnaast veranderen mensen tegenwoordig veel vaker van mobiel nummer, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een nieuwe telefoon.

Maar hoe komen we dan aan het nummer van een bedrijf of persoon? We zoeken natuurlijk online!

Een mobiel nummer van een persoon zoeken lijkt moeilijk, maar is niet onmogelijk. Het papieren telefoonboek is misschien geen optie meer, maar er zijn nog andere trucs die je kunnen helpen.

Via het internet zijn er verschillende manieren om een telefoonnummer van iemand te vinden, zelfs wanneer de persoon in een ander gebied of land woont. Door middel van omgekeerd zoeken van persoonsgegevens via Google, social media, alternatieve zoekmachines en gratis/betaalde software is het mogelijk een telefoonnummer te vinden.

Als je een telefoonnummer online wil achterhalen is Google uiteraard de meest voor de hand liggende optie. De grootste en populairste zoekmachine ter wereld indexeert miljoenen websites en daarmee mogelijk ook het telefoonnummer dat jij zoekt.

Afhankelijk van het telefoonnummer kan je naar privé of zakelijke nummers achterhalen. In beide gevallen is Google je vriend.

1. Privé nummers achterhalen

Vroeger beschikte Google over een eigen telefoonboek, deze wordt helaas niet meer aangeboden. Toch kan je de zoekmachine nog gebruiken om een privé nummer te vinden:

  • Voer de volledige naam van de persoon in gevolgd door hun postcode of woonplaats. De kans is groot dat Google je meer relevante informatie geeft over de persoon en misschien al direct het telefoonnummer..

2. Zakelijke nummers achterhalen

Zakelijk nummers zijn veel makkelijker te vinden op Google, omdat de meeste bedrijven juist gevonden willen worden op internet. Er zijn meerdere manieren om een zakelijk nummer te vinden:

  • Als je niet precies de naam van het bedrijf weet, maar wel weet in welke branche ze opereren, kan je het volgende proberen: ‘bouwmarkt’ gevolgd door de postcode of plaats. Google geeft je vervolgens meerdere resultaten van bouwmarkten in jouw buurt, inclusief kaart, reviews, telefoonnummers en websites..
  • Wanneer wel je bedrijfsnaam weet is het nog makkelijker, je zoekt op de bedrijfsnaam, gevolgd door de postcode of plaats. Zo weet je zeker dat je het telefoonnummer krijgt van de locatie die jij zoekt.

Mocht het bedrijf niet gebruiken maken van Google Business en daardoor niet weergegeven worden in de resultaten. Ga dan via de ouderwetse manier naar de contactpagina op de website van het bedrijf.

In plaats van een algemene zoekactie op het internet te doen, heeft Google een zogenaamde gespecialiseerde zoekactie die zich op één onderdeel richt, genaamd Google Scholar. Google Scholar zoekt op basis van wetenschappelijk of onderzoekswerk. Via deze gespecialiseerde zoekmachine, kan je zoeken op naam, bijnaam of de gebruikersnaam van een persoon en op die manier hun telefoonnummer vinden.

Screenshot Google Scholar

Fig.1 - Screenshot Google Scholar

Bijna iedereen met een mobiele telefoon zit op Facebook. Bij het aanmaken van hun Facebook account hebben ze vaak hun mobiele nummer gekoppeld aan hun profiel. Of ze hebben dit nummer later toegevoegd aan hun account, zodat mensen makkelijker contact met hen kunnen opnemen.

Zoek op Facebook op de naam van een persoon, e-mailadres of gezamenlijke vrienden en je zult verbaasd staan over hoeveel informatie je over iemand kan krijgen.

Wanneer je een persoon niet kan vinden op Facebook, betekent dat niet direct dat persoon geen account heeft. De persoon heeft mogelijk een andere naam gebruikt of heeft aangegeven niet gevonden te willen worden via Facebook zoeken. Vaak kan je de persoon alsnog vinden door te zoeken op vrienden, klasgenoten of collega’s en vervolgens in hun vriendenlijst te kijken.

Je kunt ook het gedeelte ‘Mensen die je misschien kent' gebruiken om iemand te vinden en hun telefoonnummer te achterhalen.

Naast Google, Bing of Yahoo zijn er zoekmachines die gemaakt zijn om je te helpen informatie te vinden over anderen mensen. Deze zoekmachines komen van pas als eerdere opties niet succesvol waren. Alternatieve zoekmachines als Pipl, Wink, Zabasearch en LinkedIn.

Het goede aan deze alternatieve zoekmachines is dat ze je alleen informatie geven over de specifieke persoon die je zoekt. Waaronder hun adres, e-mail, telefoonnummer of social media account.

Spokeo is een gespecialiseerde telefoongids die je kunt gebruiken om iemands telefoonnummer te vinden als alle andere methoden hebben gefaald.

Het is bij Spokeo mogelijk een persoon te vinden op basis van naam, telefoonnummer, adres of e-mail. Het systeem maakt gebruikt extreem veel online bronnen en zal al zijn bevindingen gedetailleerd in kaart brengen.

Screenshot Zoeken op telefoonnummer via Spokeo

Fig.2 - Screenshot zoeken binnen Spokeo

Technologische ontwikkelingen hebben het makkelijker gemaakt om iemands telefoonnummer online te vinden. Dit komt met name doordat we zoveel gegevens delen op het internet en via sociale media.

De beste manieren om mobiele telefoonnummers online te zoeken:

Omgekeerd telefoonnummer zoeken met Google

Dit werkt als je een telefoonnummer hebt maar niet weet wie de beller is. Het enige wat je hoeft te doen is het telefoonnummer in te voeren in Google en als het nummer ooit ergens online is gebruikt, zal er een profiel van de persoon verschijnen.

Gebruik van sociale media

Aangezien bijna iedereen met een mobiele telefoon op sociale media zit, kan je een nummer gemakkelijk online vinden door gebruik te maken van Facebook, LinkedIn of Twitter. Dit komt omdat sociale media het voor ons gemakkelijk hebben gemaakt om informatie over ons met anderen te delen en dat geldt ook voor onze telefoonnummers.

Gebruikersnaam zoeken

De gebruikersnaam van een persoon is een van de manieren die je kunt gebruiken om hun telefoonnummer te vinden. Aangezien de meeste mensen gebruikersnamen gebruiken om in te loggen op social media en andere online accounts, hoef je alleen maar de gebruikersnaam in te typen in Google. Als ergens hun mobiele nummers gekoppeld staat aan hun gebruikersnaam zal je deze direct vinden.

Alternatieve zoekmachines

Naast Google zijn er ook alternatieve zoekmachines zoals Pipl, Wink, Zabasearch, LinkedIn die gemaakt zijn om persoonlijke informatie te vinden zoals telefoonnummers en e-mailadressen van de persoon die je wilt vinden.

Netnummers worden gebruikt om het geografische gebied te identificeren van waaruit je wordt gebeld. Nederland is verdeeld in verschillende regio's die allemaal hun eigen netnummer hebben.

Je weet waarschijnlijk wel dat netnummer 020 bij Amsterdam hoort, maar het netnummer is niet alleen voor bellen naar de hoofdstad, ook 17 omringende plaatsen gebruiken ditzelfde netnummer.

Als je een telefoontje ontvangt maar niet zeker weet wie er belt of waarvandaan, kun je met een eenvoudige zoekopdracht alle informatie krijgen die je nodig hebt.

Inhoud

Laatste beoordelingen

+31614094100

Ik heb Odido gebeld en zij zeggen dat dit een oud telefoonnummer is van Tele2 die ze al heel lang ni...

+31613960367

Belde en hing gelijk weer op

+33789632145

Zogenaamde douanekosten van €1,48 voor een "UPS" pakket

+31202279646

Dank aan allen. Ik heb dit nr direct geblokkeerd en kreeg ook 'vermoedelijk spam' als melding op sch...

+31103180940

Kijk uit, deze nummer probeert jouw geld af te troggelen!!!?!!!

+31262140613

wordt aangegeven als spam.

+31205322088

wordt regelmatig gemeld en krijg melding mogelijk fraude

+31205045507

Oproep gemist van 31205045507??? Weet iemand wie dit is?