Telefoonnummer Omgekeerd Zoeken

called-by-unknown-numbers-from-abroad

Gebeld door onbekende nummers uit Algerije of Tunesië?

Steeds meer Nederlanders worden de laatste tijd gebeld door onbekende buitenlandse telefoonnummers. In veel gevallen gaat het hier om telefoontjes uit Algerije (+213) en Tunesië (+216). Bel vooral NIET terug! Het gaat hier namelijk om oplichters die hopen dat jij terugbelt naar hun dure betaalnummers om zo geld te verdienen. Terwijl jij achterblijft met een torenhoge telefoonrekening.

onbekende nummers uit Algerije of Tunesië

De buitenlandse telefoonfraudeurs maken gebruik van een systeem dat automatisch willekeurige Nederlandse nummers belt en binnen 1 seconde weer ophangt. Zodra jij nietsvermoedend het betaalnummer terugbelt, neem het systeem op en worden er direct hoge kosten gemaakt op jouw telefoonrekening. De kosten kunnen oplopen tot een paar euro per minuut! Niet terugbellen dus.De methode die de buitenlandse telefoonfraudeurs gebruiken bestaat al een langere tijd en wordt ook wel wangiri-fraude genoemd. Het woord wangiri komt uit het Japans en betekent: één keer overgaan en stoppen. In 2017 kwam er een stortvloed aan wangiri-fraude telefoontjes uit Frankrijk (+33). Nu anno 2020, komen de telefoontjes vooral uit Algerije (+213), Tunesië (+216) en in mindere mate Afghanistan (+93).

Ieder telefoontje dat uit Nederland komt begint met +31, dit is het netnummer (landnummer) waarmee je het land van een beller kan achterhalen. Zoals eerder aangegeven is de laatste scam veelal afkomstig uit Algerije en Tunesië, de netnummers uit deze landen beginnen met (+213) en (+216). Word je gebeld uit een van deze landen, dan weet je vrijwel zeker dat het hier om foute telefoontjes gaat.

Ben je gebeld door een onbekend nummer en wil je de afkomst weten? Maak dan gebruik van onze Internationaal Telefoonnummer Omgekeerd Zoeken.

Niet terugbellen is op dit moment het enige wat je tegen de vervelende telefoontjes kan doen. De nummers blokkeren in je telefoon is een optie, helaas bellen de fraudeurs steeds met een ander telefoonnummer, waardoor blokkeren in veel gevallen zinloos is.

Word je echt gek van de telefoontjes, dan kan je overwegen om volledige netnummers te blokkeren. Helaas zit deze functie standaard niet in telefoons en moet je hiervoor een aparte app aanschaffen. Populaire apps hiervoor zijn: iBlacklist (iPhone) en Blacklist Plus (Android).

Telecomproviders als KPN, Vodafone en T-Mobile doen er alles aan om wangiri-fraude tegen te gaan en blokkeren dan ook alle telefoonnummers waarmee gefraudeerd wordt. Op dit moment wordt eventuele schade niet vergoed door de telecomproviders en draai je dus zelf voor de kosten op. Toch adviseren we je bij een hele hoge telefoonrekening contact op te nemen met je provider om te kijken of zij toch niet een uitzondering kunnen maken. Mocht dat ook niet lukken dan kan je altijd nog advies opvragen bij een juridisch loket.

Inhoud

Laatste beoordelingen

+31332030629

Opgenomen, hoorde niets. Opgehangen.

+393346964989

financiële oplichter

+905433627664

Niet opgenomen

+32472970353

Ken het niet

+523334645199

Ben op 1 oktober 4x gebeld. Niet opnemen. D’ not answer it!!

+6288210057636

Gebeld op whattsapp door dit nummer, niet opgenomen natuurlijk. In de thumnail stond een fotootje va...

+31621000000

Ik werd gebeld en na hallo werd er onmiddelijk weer neergelegd.

+33777990589

Ben gebeld, maar niet opgenomen. Vertrouw het niet