Wie heeft mij anoniem gebeld met dit nummer:

Wie heeft mij anoniem gebeld met dit nummer?


Mobiele telefoons zijn een groot deel van ons dagelijks leven geworden en bijna iedereen over de hele wereld bezit er wel een. Ze hebben de communicatie eenvoudiger gemaakt, waardoor we nu kunnen we communiceren met mensen die honderden kilometers ver weg wonen.


Naast alle normale telefoontjes van bekenden, hebben we allemaal wel eens een telefoontje ontvangen van een onbekend, geblokkeerd of anoniem nummer. Pogingen om de beller te achterhalen leverden je niks op en lieten je teleurgesteld en met vragen achter.


Tot vandaag, want er is nu een makkelijke manier wanneer je gebeld bent door onbekend nummer te achterhalen ‘wie heeft mij anoniem gebeld’.


wie-heeft-mij-anoniem-gebeld-met-dit-nummer

Wie heeft mij gebeld met een onbekend, geblokkeerd of anoniem nummer.


Als je bent gebeld met een onbekend, geblokkeerd of anoniem nummer, is het normaal om je zorgen te maken, vooral wanneer de persoon je blijft bellen en geen bericht achterlaat


Maar wie kan deze persoon überhaupt zijn?

1. Oplichters/ Scammers

Oplichters doen zich voor als overheidsinstanties zoals de Belastingdienst en vragen je direct openstaande rekeningen te betalen, omdat er anders grote consequenties zullen volgen. Begin hier nooit aan, de Belastingdienst zal je nooit op een dergelijke manier benaderen en je zal je geld voorgoed kwijt zijn.


Ook doen oplichters zich vaak voor als jouw bank en proberen hierbij zoveel mogelijk gegevens te verzamelen (naam, rekeningnummer, wachtwoorden, etc.), om vervolgens met die informatie toegang te krijgen tot jouw bankrekening.


Een oplichter kan ook bellen om uw identiteit te stelen.

2. Callcenters

Callcenters vinden het heerlijk om je nieuwe producten of diensten aan te smeren, maar doen dit graag anoniem. Als jij namelijk kan zien dat er alweer iemand van Vodafone belt voor een ‘te gekke aanbieding’, dan is de kans veel groter dat jij wegdrukt en het nummer in het vervolg zal negeren of blokkeren.

3. Ziekenhuizen en privacygevoelige instanties

Ziekenhuizen en andere privacygevoelige instanties bellen vaak anoniem om te voorkomen dat iemand anders kan achterhalen wie de beller is. Stel dat een ziekenhuis jou belt over een gevoelig onderwerp, dan is het heel vervelend wanneer jouw werkgever of collega dit door middel van het telefoonnummer kan achterhalen.

4. Ex-partners

Relaties zijn ingewikkeld en wanneer ze eindigen, neemt niet iedereen het goed op. Telefonische intimidaties van ex-vriend of ex-vriendin komen veel voor, vooral onder de jongere generatie. Wanneer dit gebeurt, kan dit een grote impact hebben op je leven, of zelfs problemen veroorzaken, zoals stalken.

5. Prankster/ Grappenmaker

Sommige mensen vinden het leuk om willekeurige nummers te bellen en vervolgen anderen in de zeik te nemen. In veel gevallen hebben de bellers gedronken of zijn het pubers die zich vervelen. Wel zijn ze slim genoeg om dit anoniem te doen, zodat je ze niet kan terugbellen of aan kan geven bij de politie.Waarom het belangrijk is om erachter te komen wie jou gebeld heeft

1. Onbekende oproepen kunnen je relatie schaden

Als je continue anoniem gebeld wordt, kan je partner argwaan krijgen. Je partner kan (onterecht) gaan denken dat je vreemdgaat of bezig met andere dubieuze zaken. Hierdoor kan het vertrouwen in jullie relatie beschadigd worden.

2. Intimidatie is ernstig

Of het nu gaat om een voormalig zakenpartner of een ex-vriend(in), wanneer iemand je continue lastigvalt via de telefoon geldt dit als een ernstig misdrijf. Zelfs als je besluit deze pesterijen te negeren, kan het van kwaad tot erger worden, vooral als je te maken hebt met personen waarmee je een intieme relatie hebt gehad. Het kan leiden tot fysieke intimidatie of reputatieschade.

3. Identiteitsdiefstal

Oplichters bellen je met anonieme nummers om jouw identiteit of geld te stelen. Wanneer dit gebeurt moet je hier snel mogelijk melding van maken bij de politie.

4. Simwissel hack

U bent mogelijk slachtoffer van een poging tot simkaart hack. Bij ‘sim swapping’ of ‘sim hijacking’ wordt als het ware je telefoonnummer gekaapt. Een hacker neemt contact op met jouw telecomprovider en doet zich voor alsof hij de eigenaar is van het telefoonnummer. Lees hier meer over het onderwerpWat is omgekeerd telefoonnummer zoeken?

Omgekeerd zoeken naar telefoonnummer geeft je de mogelijkheid om de identiteit van een persoon te achterhalen via enkel een telefoonnummer. De meeste mensen die omgekeerd zoeken gebruiken, doen dit niet alleen om het telefoonnummer te identificeren, ze doen het ook om oplichters, pranksters of online verkopers te achterhalen. Ook wordt omgekeerd zoeken gebruikt om meer informatie te krijgen over een date of zakenrelatie, om te bepalen of ze te vertrouwen zijn.Hoe omgekeerd telefoonnummer zoeken werkt

Met vaste telefoonnummers kan je makkelijk achterhalen wie jou gebeld heeft, door het telefoonboek te doorzoeken. Met mobiele telefoonnummers is dit een stuk lastiger, omdat de nummers door verschillende mobiele providers geleverd worden. Websites die omgekeerd zoeken aanbieden doorzoeken verschillende databases naar telefoonnummers.

telefoonboek-website-schermafbeelding

Elke website of app heeft een manier die online gedeelde telefoonnummers vastlegt. Dit geldt ook voor aanvullende informatie zoals fysieke locatie, functietitels, foto's en e-mailadressen van hun bezoekers. Er zijn apps die deze informatie uit hun opgeslagen contactpersonen halen en aan de database toevoegen. Ook wordt er gebruikt gemaakt sociale media profielen om nog meer informatie van een persoon te achterhalen en toe te voegen aan de database.

Als je omgekeerd een telefoonnummer wil opzoeken, ga dan naar aanbieders met grote databases. Overigens zal je niet altijd de gewenste informatie van een telefoonnummer vinden. Dit komt omdat niet alle telefoonnummers in de database zijn opgeslagen of er nog geen aanvullende informatie van het nummer bekend is.

Een ander probleem dat je kan tegenkomen bij websites die informatie over telefoonnummers leveren. Is dat hun informatie verouderd is. Aangezien veel mensen door de jaren heen veranderen van telefoonnummer is de informatie die bij een telefoonnummer staat niet altijd betrouwbaar.

Tegenwoordig moet je steeds vaker betalen bij websites om toegang te krijgen tot databases met omgekeerd zoeken functies. Bij sommige sites krijg je wel je geld terug wanneer er geen relevante resultaten worden gevonden.Hoe je de persoon achter een mobiel nummer kan achterhalen

Zoals eerder vermeld, is het bij mobiele nummers lastiger om de persoon te achterhalen die jou heeft gebeld vanaf een geblokkeerd, onbekend of anoniem nummer. Gelukkig is het niet helemaal onmogelijk.

Websites en apps als TrueCaller en Hiya kunnen personen achterhalen met telefoonnummers die niet in jouw contactlijst staan. Echter kunnen zij niet anonieme of privénummers achterhalen. Dus hoe achterhaal je personen die jou op die manier hebben gebeld?

Zoek Online

Als het nummer zichtbaar is, maar je hebt het niet in je contactenlijst, dan kan een snelle online zoekopdracht de beller achterhalen. Omdat tegenwoordig bijna iedere social media gebruikt, hebben de meeste mensen persoonlijk informatie zoals hun woonadres, e-mailadressen en zelfs telefoonnummers online gedeeld.

Met een snelle zoekopdracht naar het telefoonnummer via Google of een sociale mediasite, achterhaal je de identiteit van de beller. Hiervoor moet de persoon wel zijn gegevens online hebben gedeeld.


telefoonnummer-achterhalen-met-google

Contact je Mobiele Provider | Aanvraag Telefonische Overlast

Als je constant oproepen blijft ontvangen van een onbekend, geblokkeerd of anoniem nummer, kan het tijd zijn om contact op te nemen met je mobiele provider. Zij starten vervolgens een onderzoek naar de beller en sturen een waarschuwing naar de stalker om te stoppen.

Stopt de stalker niet, dan volgt er een 2e waarschuwing en stuurt de mobiele provider de volgende gegevens aan jou door:

  • Het telefoonnummer dat de overlast veroorzaakt;
  • Indien bekend, de naam van de gebruiker/eigenaar van dit telefoonnummer;
  • Indien bekend, de adresgegevens van de gebruiker/eigenaar van dit telefoonnummer.

Met de beschikbaar gestelde informatie kun je eventueel zelf juridische stappen ondernemen, bijvoorbeeld aangifte doen bij de politie.

Let op: Bovenstaande onderzoeken zijn afhankelijk van het beleid van je mobiele provider en wetgeving.Telefoonnummer achterhalen op je vaste telefoon

Op een moment dat je niet thuis was heb je een oproep gemist op je vaste lijn. Omdat niet alle vaste telefoons nummerweergave hebben kan je niet achterhalen wie er gebeld heeft. Geen paniek! Er zijn een aantal manieren om alsnog te achterhalen wie er gebeld heeft:

Gebruik online telefoongidsen

Doorzoek je telefoonboek op je mobiel om te zien of je de persoon in je contacten hebt. Wanneer dit niet het geval is, kan je een online telefoongids gebruiken zoals nationaletelefoongids.nl of telefoongids.nl om via omgekeerd zoeken de beller te achterhalen.

Gebruik zoekmachines

Als omgekeerd zoeken niets oplevert, gebruik dan zoekmachines als Google om te achterhalen of het telefoonnummer online is gebruikt door een persoon of bedrijf. Wanneer de beller een oplichter is, verschijnt het nummer vaak terug op discussieforums zoals Tros Radar, waar eerdere slachtoffers hun ervaringen delen.Hoe kan je ongewenste oproepen in de toekomst voorkomen

Bel-me-niet register

Om die vervelende ongevraagde telemarketeers een halt toe te roepen is een aantal jaar geleden het ‘bel-me-niet register’ in het leven geroepen. Consumenten kunnen hier hun mobiele en vaste telefoonnummer(s) inschrijven. Daarna mogen bedrijven de geregistreerde persoon niet meer telefonisch benaderen voor commerciële doeleinden. Bedrijven zijn wettelijk verplicht om het bel-me-niet register na te leven, zo niet dan hangt hun een hoge boete boven het hoofd.


bel-me-niet-register

Blokkeer telefoonnummers

Nadat je een beller hebt achterhaald en zeker wilt zijn dat ze nooit meer contact kunnen opnemen, kan je overgaan tot blokkeren van het nummer. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere telefoon de optie tot nummerblokkering standaard ingebouwd. Kijk in de handleiding of op de website van jouw telefoonmerk hoe je dit moet doen.

Mocht jouw telefoon niet beschikken over deze functie. Dan is het mogelijk om deze functie toe te voegen aan jouw telefoon door middel van een app. Een goede app die deze functie (gratis) aanbiedt is Truecaller, beschikbaar voor zowel iPhone en Android.

Er is niets zo vervelends als het ontvangen van veel oproepen via een geblokkeerd, onbekend of anoniem nummer. Natuurlijk kan je al die oproepen blijven negeren, maar naar verloop van tijd kan het je een ellendig gevoel opleveren. We hopen met bovenstaande tips & tricks je een oplossing te bieden om die vervelende bellers te achterhalen en voorgoed te blokkeren.