Over Ons

NationaleTelefoongids.nl is een online telefoongids dat bezoekers de mogelijkheid biedt om snel en eenvoudig locatie en telefoongegevens op te zoeken van personen en bedrijven in Nederland, België, Duitsland en andere landen op basis van een telefoonnummer. Maandelijks bezoeken veel mensen de websites van de Nationale Telefoongids. Ons internationaal telefoonboek bevat: Telefoonboek, Omgekeerd Nummer Zoeken, Kiescodes (netcodes), Landcode lijst, een Internationaal Telefoonnummer opzoeken. Verder tips en adviezen voor het vinden van informatie over een telefoonnummer.

Geschiedenis

Vanaf 2004 kon men particuliere adressen en telefoonnummers in de Gouden Gids vinden. Dit werd de 'Nationale telefoongids' genoemd als officieel alternatief voor de telefoongids van KPN. Deze was vanaf 2006 uitsluitend op internet te raadplegen. Sinds 2019 zijn de Telefoongids & Gouden Gids samen online verder gegaan onder de naam DeTelefoongids.nl. Voor meer informatie over de geschiedenis van de Gouden Gids en Nationale Telefoongids kunt u op Wikipedia een uitgebreid verslag vinden.

In oktober 2019 is de NationaleTelefoongids domeinnaam overgenomen door TelefoongidsZoeker.nl. TelefoongidsZoeker is een in 2018 gestart online telefoonboek website. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is in november 2019 besloten TelefoongidsZoeker.nl en NationaleTelefoongids.nl samen te voegen onder de naam NationaleTelefoongids.nl

Strategie

Het internationale karakter van het internet vraagt om een breder zoekpalet als het gaat om landcodes en netnummer informatie. Iets wat Nederlanders steeds vaker ervaren wanneer zij worden benaderd door een onbekend telefoonnummer (uit het buitenland). De NationaleTelefoongids.nl heeft zijn database vergroot met meer informatie over telefoonnummers. Hierdoor levert een zoekopdracht naar een onbekend telefoonnummer meer resultaten op doordat er ook wordt gezocht buiten de Nederlandse landgrenzen.

Werkwijzen

NationaleTelefoongids beschikt niet over persoonsgegevens en maakt hier ook geen gebruik van. Telefoonnummers die worden ingevuld op de website worden niet opgeslagen. De informatie die op onze website te vinden is, is enkel gebaseerd op publiek toegankelijke informatie met betrekking tot landcodes en netnummers.

Wij doen ons best telefoonnummers, locatiegegevens en regelgeving up-to-date te houden. Desondanks kunnen we wegens de veranderingen in de markt niet garanderen dat alle gegevens te allen tijden 100% accuraat zijn. Om die reden kan de NationaleTelefoongids niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade. Neem gerust contact met ons op via onze contact pagina en laat ons weten hoe wij onze website kunnen verbeteren om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of klacht voor de redactie van NationaleTelefoongids.nl, wees dan vrij om contact met ons op te nemen. Dit kan schriftelijk of via e-mail:

NationaleTelefoongids postadres: Weteringschans 165 C 1017 XD Amsterdam

Email: [email protected]